Treceți la conținutul principal

Poljot 2609



Acest ceas Poljot, echipat cu calibrul 2609 cu 17 rubine, este interesant prin prisma faptului ca acest calibru 2609 are o constructie similara in ceea ce priveste profilul subtire al mecanismului cu mult mai cunoscutul calibru Poljot 2415.
Si desi ai putea crede ca acest calibru va echipa un ceas subtire, la o masurare a inaltimii totale a ceasului se observa o valoare de 8mm. Acest lucru se datoreaza profilului carcasei care este dotata cu un capac de inox fixat cu ajutorul unei piulite de inox, dar si profilului plexicului.

Ceasul din imagini este produs cel mai probabil intre anii 1970-1980 si are o carcasa placata cu aur cu o grosime de 20 microni.
Calibrul Poljot 2609 cu 17 rubine fara data a fost produs pentru o scurta perioada de timp inlocuind calibru Poljot 2409 cu 17 rubine - acesta fiind o varianta evoluata a calibrului Kirovskie 2408 cu 16 rubine.
Mecanismul este subtire si are puntile desenate in linii drepte sub care sunt grupate rotile trenului remontor - intr-un mod care poate fi regasit intr-o forma apropiata la calibru Poljot 2209.
Acest calibru Poljot 2609 a fost inlocuit - in urma unor rapoarte ce priveau robustetea acestuia si probabil datorita costurilor de productie - cu calibrul Poljot 2609.H, iar mai apoi cu faimosul calibru Poljot 2614.H cu 17 rubine si varianta 2614.2H.
Seria calibrelor 26 (mm) s-a incheiat cu un alt calibru foarte raspandit si anume calibru Poljot 2628 cu 17 rubine.

Alte date tehnice sunt prezentate mai jos.

Poljot 2609

Mechanical lever movement
Manual winding
Diameter: 26 mm
Movement height: mm
Jewels: 17
Functions: hours, minutes, seconds,
Shock protection
Frequency: 21600 vph.
Daily rate from -10 to +20 s/day
Power reserve minimum: 42 h

Iar in incheiere am sa mai adaug cateva poze cu acelasi ceas.








Comentarii

  1. AM SI EU UN CEAS POLJOT 23 LEWELS

    RăspundețiȘtergere
  2. caut informatii despre ceas poljot cu seria 418958

    RăspundețiȘtergere
  3. trimite-mi pe mail poze cu ceasul si iti voi trimite mai multe date despre ceasul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  4. am un poljot 17 jewels cu data in dreptu orei 3
    vreau sa stiu ce an de fabricatie este.te rog

    RăspundețiȘtergere
  5. trimite-mi o poza pe mail: tibichi.ovidiu@yahoo.com si iti voi raspunde cu cea mai mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  6. am si eu un ceas asemanator?cam cat ajunge pe piata daca l as vinde?
    aveti idee

    RăspundețiȘtergere
  7. depinde de mai multe aspecte. dar in principiu 50-250 ron.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Aici puteti lasa un comentariu.

Postări populare de pe acest blog

Rodina - primul ceas automatic rusesc

Productia primului ceas automatic rusesc a inceput in anul 1956 la 1MChZ - First Moscow Watch Factory/Kirova - ce avea sa devina faimoasa pentru ceasurile Poljot. Aceste ceasuri erau inscriptionate Rodina pe cadran. Numele de Rodina inseamna "motherland" in engleza sau "patria mama". Ceasurile Rodina sunt echipate cu calibrul 2415. Acest calibru are la baza sa un alt calibru foarte cunoscut - calibrul 2408 Kirovskie - la care a fost adaugat modulul mecanismului automatic. Acest lucru face posibila atat armarea ceasului in mod automat, cat si manuala. In literatura de specialitate acest mecanism Rodina poate fi identificat si sub alte denumiri precum 2415A, yH-9M, 41yH. Datele tehnice ale acestui calibru - 2415 - pot fi vizualizate mai jos. Mechanical lever movement Automatic winding Diameter: 24 mm Movement height: 6,8 mm Jewels: 22 Functions: hours, minutes, seconds Shock protection Frequency: 18000 vph Daily rate from -/+45 s/day Power reserve minimum:...

Primele ceasuri demontate

Mai jos se gasesc primele trei ceasuri pe care le-am desfacut din curiozitate si din dorinta de a le repara. Primul ceas pe care l-am desfacut a fost un ceas Pobeda cu mecanism 2602 zim-pobeda. Inainta cu 20 minute/24 de ore. Am reusit sa-l desfac si sa pun la loc toate piesele, iar cand a venit randul balansului l-am scapat de la o inaltime de 5 - 10 cm de masa si spiralul s-a incalcit. Al doilea ceas pe care l-am desfacut a fost un Doxa cu mecanism 1147 ETA. Pe acesta l-am desfacut pentru a-i curata cadranul, dar rezultatul nu m-a multumit. Din moment ce am scos cadranul m-am incumetat in a demonta tot mecanismul pentru a vedea ce se afla sub puntile acestuia. Mai jos sunt cateva poze cu etapele parcurse pentru a remedia defectul. Al treilea ceas a fost un Seiko Chronograph cu mecanism 6139. Problema pe care o avea acest ceas era aceea ca acul indicator al minutelor chronographului nu era fixat pe 0 iar secundarul chronographului se oprea la secunda 58-59. Si daca tot am desfacut si ...

Poljot De Luxe

Dupa lungi cautari am reusit sa intru in posesia unui exemplar Poljot De Luxe Automatic cu 29 rubine. Acest exemplar a fost produs undeva intre anii 1963 si 1975 la 1MChZ - in traducere libera Prima Fabrica din Moscova - care avea sa devina mai tarziu fabrica Poljot. Numele Poljot inseamna zbor. Aceasta schimbare de nume are loc dupa anul 1961, anul in care Yuri Gagarin devine primul om in spatiu purtand la mana un ceas Shturmanskie facut de 1MChZ. Din dorinta de a-si face cunoscute capacitatile tehnice, precum si succesul spatial 1MChZ, acum Poljot, a lansat doua mecanisme noi si anume calibrul Poljot 2415 - Orbita care a intrat in productie in anul 1962 si calibrul Poljot 2416 - Cosmos cu data care a intrat in productie in anul 1963. Aceste mecanisme pot fi intalnite doar in seriile "De Luxe" ale marcii Poljot. Aceste mecanisme au fost proiectate in totalitate de inginerii fabricii Poljot, insa datorita costurilor mari de productie fabrica a fost nevoita sa renunte la produ...